BizHat_hypotheken


Gratis offerte
berekening maandlasten annuiteithypotheek
 
de inboedelwaardemeter
 
financiele toets hypotheek
 
financieringsbehoefte hypotheek
 
huur of huis kopen
 
hypotheek checker
 
hypotheek oversluit calculator
 
hypotheekkosten bestaandewoning
 
hypotheekkosten nieuwbouwwoning
 
hypotheekrente aftrek calculator
 
hypotheekrente calculator
 
hypotheekrente marge calculator
 
maandlasten linairehypotheek
 
maximale hypotheek grafisch
 
moet ik huren of kopen
 
netto maandlasten hypotheek
 
notaris en hypotheek
 
rekenmodule effectieve hypotheekrente
 
Avéro voor rechter gedaagd
 
Pharming uit op 25 miljoen euro
 
Meer omzet voor De Hypotheker
 
Postbank fout met beleggingshypotheek
 
Meerwaarde Hypotheek Postbank onderzocht
 
Banken verhogen hypotheekrente
 
Banken willen renteaftrek afbouwen
 
Steeds meer huiseigenaren in problemen
 
Koopkracht gedaald
 
Huizenbezitters naar de rechter
 
verlagingen van hypotheekrente
 
SP: eerlijker aftrek hypotheekrente
 
Iedereen gaat er op achteruit
 
Meer huiseigenaren in problemen
 
aanscherping regels hypotheekaftrek
 
minister wil praten over H woord
 
Nieuwe ronde lagere hypotheekrente
 
kopen huis moeilijk voor singles
 
financiële bijsluiter terug naar de kern
 
hypotheek_belgie
 
hypotheek_berekening
 
hypotheek_buitenland
 
hypotheek_garantie
 
hypotheek_maandlasten
 
hypotheek_offerte
 
hypotheek_oversluiten
 
hypotheek_rente_overzicht
 
hypotheek_vormen
 
laagste hypotheek
 
lineaire_hypotheek
 
maandlasten hypotheek
 
maximale_hypotheek
 
maximale_hypotheek_berekenen
 
nationale_hypotheek
 
nationale hypotheek garantie
 
online hypotheek
 
online_hypotheek_berekenen
 
oversluiten_hypotheek
 
overwaarde hypotheek
 
postbank       
 
 
 

Welkom op BizHat_hypotheken,
rubriek nationale_hypotheek

 


nationale hypotheek nieuws:

Welke hypotheekvormen zijn er mogelijk

 

Er zijn een aantal hoofdvormen. Per hoofdvorm gaan wij kort in op het maandbedrag, de aflossing, het fiscaal voordeel en het risico dat u met deze hypotheek loopt.

 

Aflossingsvrije hypotheek

 

Maandbedrag

U betaalt rente over het geleende bedrag.

Aflossing

U lost niets af. De aflossing van de hypotheek gebeurt bij verkoop van de woning.

Fiscaal voordeel

Het fiscaal voordeel blijft jaarlijks gelijk.

Risico

Het is een vrijwel risicoloze hypotheek als de rente gedurende de gehele looptijd wordt vastgezet. Het is een risicovolle hypotheek als de rente variabel is. Rentestijgingen zijn nadelig. Er is enige compensatie door de hogere fiscale aftrek. Rentedalingen zijn voordelig. Er is enig nadeel door de lagere fiscale aftrek.

 

Annuïteitenhypotheek

 

Maandbedrag

De maandlasten (rente en aflossing) blijven gedurende de rentevast periode gelijk.

Aflossing

Jaarlijks wordt het aflossingsbestanddeel in de maandlast groter en de rente kleiner.

Fiscaal voordeel

Het fiscaal voordeel wordt jaarlijks kleiner.

Risico

Het is een risicoloze hypotheek als de rente gedurende de gehele looptijd wordt gezet. Het is een risicovolle hypotheek als de rente variabel is. Rentestijgingen zijn qua maandbedrag nadelig. Er is enige compensatie door de hogere fiscale aftrek. Rentedalingen zijn voordelig qua maandlasten. Er is enig nadeel door de lagere fiscale aftrek.

 

Beleggingshypotheek

 

Maandbedrag

U betaalt rente over het geleende bedrag en belegt een vast bedrag per maand of u stort een bedrag ineens in één of meer geselecteerde beleggingsfondsen.

Aflossing

U lost niets af. De geheel of gedeeltelijke aflossing geschiedt na afloop van de hypotheek door verkoop van de beleggingsfondsen.

Fiscaal voordeel

Het fiscaal voordeel blijft jaarlijks gelijk.

Risico

Het is een bijna risicoloze hypotheek als de rente gedurende de gehele looptijd wordt vastgezet. Het is een risicovolle hypotheek als de rente variabel is. Rentestijgingen zijn nadelig, alhoewel er enige fiscale compensatie is. Rentedalingen zijn voordelig. Er is enig nadeel door de lagere fiscale aftrek.

Het risico van het beleggen hangt af van het gekozen beleggingsprofiel.

De combinatie van rentevast periode en gekozen belegging bepaalt de uiteindelijke risicograad

 

Krediethypotheek

 

Maandbedrag

U betaalt rente over het geleende bedrag. De rente is variabel.

Aflossing

U hoeft lost niets af te lossen. De aflossing geschiedt na afloop van de hypotheek door verkoop van de woning.

Fiscaal voordeel

Het fiscaal voordeel blijft jaarlijks gelijk.

Risico

Het is een risicovolle hypotheek, omdat de rentevariabel is. Rentestijgingen zijn nadelig alhoewel er enige fiscale compensatie is. Rentedalingen zijn voordelig. Er is enig nadeel door de lagere fiscale aftrek.

 

Levenhypotheek

 

Maandbedrag

U betaalt rente over het geleende bedrag en belegt een vast bedrag per maand in één of meer geselecteerde beleggingsfondsen of deelt mee in de winst van de verzekeraar.

Aflossing

U lost niets af. De geheel of gedeeltelijke aflossing geschiedt na afloop van de hypotheek door de opbrengst van de beleggingen of de uitkering van de winstdelende verzekering.

Fiscaal voordeel

Het fiscaal voordeel blijft jaarlijks gelijk.

Risico

Het is een bijna risicoloze hypotheek als de rente gedurende de gehele looptijd wordt vastgezet. Het is een risicovolle hypotheek als de rente variabel is. Rentestijgingen zijn nadelig alhoewel er enige fiscale compensatie is. Rentedalingen zijn voordelig. Er is enig nadeel door de lagere fiscale aftrek.

Het risico van het beleggen hangt af van het gekozen beleggingsprofiel. Een winstdelende verzekering is minder risicovol, omdat het beleggingsrisico door de verzekeraar wordt gelopen.

De combinatie van rentevast periode en gekozen belegging of winstdelende verzekering bepaalt de uiteindelijke risicograad.

 

Lineaire hypotheek

 

Maandbedrag

Het maandbedrag bestaat uit rente over het uitstaande bedrag van de hypotheek en een vast aflossingsbedrag

Aflossing

Elk jaar wordt een evenredig deel van de hypotheek afgelost

Fiscaal voordeel

Het fiscaal voordeel wordt jaarlijks kleiner

Risico

Het is een risicoloze hypotheek als de rente gedurende de gehele looptijd wordt vastgezet. Als de rente variabel is, is het vooral in de beginjaren een risicovolle hypotheek, omdat er in de beginjaren nog weinig is afgelost. Bij rentestijgingen worden de maandlasten hoger en bij rentedalingen worden deze lager. De fiscale aftrek wordt doordat er afgelost wordt steeds geringer.

 

Spaarhypotheek

 

Maandbedrag

U betaalt een vast bedrag per maand. De rente die u over de hypotheek betaalt is gelijk aan de rente die vergoed wordt over het spaarbedrag

Aflossing

U lost niets af. De aflossing geschiedt na afloop van de hypotheek door de opbrengst van het gespaarde vermeerderd met de vergoede rente. Het eindkapitaal is gegarandeerd

Fiscaal voordeel

Het fiscaal voordeel blijft jaarlijks gelijk

Risico

Het is een vrijwel risicoloze hypotheek. Het eindkapitaal is immers gegarandeerd. De netto lasten blijven bij rentewijzigingen ongeveer gelijk

 

 


Voor meer informatie over nationale hypotheek adviseren wij u de site: offerte-hypotheek-tweedewoning.nl te bezoeken.

hypotheek nieuws

Medische acceptatie bij afsluiten hypotheek

Als u gezondheidsproblemen heeft gehad of nog heeft, dan kan dat een beletsel zijn bij de acceptatie van de hypotheek. In de meeste gevallen verplicht de hypotheekverstrekker u namelijk tot het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Met zo'n verzekering regelt u dat, bij het overlijden van een van de partners, de achterblijvende partner zonder financiële problemen kan blijven wonen in de huidige woning. Dat geeft de hypotheekverstrekker tegelijk meer zekerheid dat de woning niet via een executieverkoop moet worden verkocht.
Hoe gaat dit in de praktijk? In eerste instantie is het belangrijk te onderzoeken hoe groot de kans is dat u als verzekerde zal worden geaccepteerd. Als u zelf vermoedt dat uw gezondheid problemen kan opleveren dan is het belangrijk dat u zo spoedig mogelijk in overleg treedt met uw hypotheekadviseur. Met hem of haar kunt u inschatten tegen welke mogelijke problemen u aan kunt lopen bij de medische acceptatie van de hypotheek.
Zo kunt u bijvoorbeeld al vroegtijdig een medisch traject opstarten om tijdswinst te boeken als u verwacht binnenkort een huis te gaan kopen. Ook kan er gekeken worden welke alternatieven er zijn als u onverzekerbaar blijkt te zijn. U kunt dan denken aan hypotheekverstrekkers die onder bepaalde voorwaarden geen medische waarborg eisen bij een hypotheek.
Hoe werkt een medische acceptatie? Afhankelijk van de hoogte van de uitkering bij overlijden moet u een gezondheidsverklaring invullen of medisch gekeurd worden. Op dit moment volgt er een medische keuring bij een bedrag boven EUR 150.000. De medische keuring mag niet door uw eigen huisarts uitgevoerd worden. Veelal gebeurt de keuring via gespecialiseerde bureaus op dit gebied. Sommigen doen dit gewoon bij u thuis, 's avonds of in het weekend.

 

 


Meer hypotheeknieuws: hypotheekkosten nieuwbouwwoning

hypotheekrente nieuws:

Lenen via hypotheek (tweede hypotheek)

Bezitters van een eigen huis met overwaarde kunnen bedragen boven de 2.500 euro het beste lenen met hun huis als onderpand. De overwaarde van een huis is het verschil tussen de vrije verkoopwaarde en de hypotheek die erop rust.

Het allergoedkoopste is het wanneer u voor het verhogen van de hypotheek niet naar de notaris hoeft. In dat geval kunt u zelfs bedragen onder de 2.500 euro voordeliger via de hypotheek lenen. Een notaris is niet nodig als u bij het afsluiten van de eerste hypotheek een hoger bedrag in de notariële akte heeft laten opnemen dan het bedrag dat u daadwerkelijk heeft geleend. Moet u wel naar de notaris voor een tweede hypotheek, dan is het pas bij een bedrag boven de 2.500 euro en een looptijd langer dan drie tot vijf jaar gunstig om een tweede hypotheek te nemen. Alleen ouderen (ouder dan 55 á 60 jaar) zijn in dat geval met een persoonlijke lening meestal voordeliger uit. Dit omdat aan het lenen via de hypotheek altijd een overlijdensrisicoverzekering is gekoppeld.

Een tweede hypotheek als leenvorm is geschikt voor u wanneer u:

 

· 

Een eigen huis met overwaarde heeft en niet naar de notaris hoeft voor een hogere hypotheek.

 

· 

Een eigen huis met overwaarde heeft en meer dan 2.500 euro wilt lenen

 

· 

en/of u een langere looptijd dan 3 tot 5 jaar wilt

 

· 

en/of u niet ouder bent dan 55 jaar en wanneer u een looptijd van meer dan 15 jaar wilt.

Deze leenvorm is minder geschikt als u geen eigen huis met overwaarde heeft, een laag bedrag wilt lenen, een kortere looptijd dan 3 tot 5 jaar wilt en wanneer u ouder bent dan 55 jaar.

  Kosten van een tweede hypotheek  

Rentekosten
Voor een lening via de hypotheek geldt de huidige hypotheekrente plus een opslag van maximaal 0,5%.
Dat is algauw 3% goedkoper dan andere soorten leningen.

Notariskosten
Voor een hypotheeklening moet u vaak wel naar de notaris. Dat kost c.a 575 euro voor een tweede hypotheek van 45.378 euro en c.a 432 euro voor een tweede hypotheek van 22.689 euro. Een tweede hypotheek is meestal goedkoper dan het verhogen van de eerste.

Taxatiekosten
Soms moet het huis getaxeerd worden voordat u er een extra hypotheek op kunt nemen. Taxatie kost c.a 370 euro voor een woning van 200.000 euro. Meestal is taxatie overigens niet nodig en kunt u de WOZ-beschikking gebruiken.

Afsluitprovisie
De afsluitprovisie is afhankelijk van de kredietverstrekker. Soms geldt een minimumbedrag van bijvoorbeeld 110 euro.

  Lenen via uw hypotheek en de fiscus  

Als u via uw hypotheek leent voor een consumptief doel (een auto, een vakantie, een boot), dan heet de rente die u daarvoor betaalt consumptieve rente. Consumptieve rente niet meer aftrekbaar, of u nu geleend heeft via de hypotheek of via een persoonlijke lening of doorlopend krediet

 


 
 
 
Terug naar BizHat_hypotheken  

This site was whacked using the TRIAL version of WebWhacker. This message does not appear on a licensed copy of WebWhacker.